Culinaire workshop

Facebook
Leuke culinaire workshops voor man en vrouw.

Workshop whisky maken
Workshop Whisky maken!
Proeven, zelf maken én mee naar huis nemen! Je leert hoe whisky wordt gemaakt en je creëert je eigen whisky. Na afloop van de workshop neem je je eigen brouwsel mee naar huis. Dit zal iedere liefhebber heerlijk vinden!

Workshop whisky makenZelf whisky maken
Dit arrangement omvat:
– Ontvangst met koffie of thee en gebak;
– Uitleg over het brouwen;
– Zelf schroten en brouwen;
– Uitleg over het destilleren;
– Drie dranken proeven;
– Zelf 0,4 liter whisky opzetten.

De workshop
Na het gezellige ontvangst leer je van de begeleider alles over het whiskyproces. Tijdens de workshop is je doel om 2 whisky’s op te zetten, die je uiteindelijk mee naar huis gaat nemen. Met gerst wordt een brouwsel gemaakt en na de vergisting hiervan ga je het vocht destilleren tot een alcoholpercentage van 65 tot 75 procent.

Whisky laten rijpen
Na afloop van de workshop neem je de twee flesjes mee naar huis, samen met eikenhout. Het ene flesje bevat een brouwsel met gewone granen en het andere flesje bevat een brouwsel dat met turf is gedroogd. Na een maand is je brouwsel al te drinken, maar eigenlijk moet je 3 jaar wachten om je creatie échte whisky te mogen noemen. Kortom: Geniet van de wereld van whisky!
Workshop whisky maken


Bonbon workshop

Workshop bonbons maken.
Ken je iemand die van lekker eten houdt of vind je dit zelf ook heerlijk? Dan vind je in ons brede assortiment zeker een passende culinaire belevenis!

Bonbon workshop
Tijdens deze belevenis wordt je meegenomen in de wereld van chocolade. Wanneer je gek bent van chocolade is dit de ultieme belevenis! Van 2 ervaren patissiers leer je in een professionele keuken de kneepjes van het vak en krijg je handige tips die je thuis ook kunt gebruiken. Je leert chocolade op de juiste manier te verwerken en samen met de patissiers verzin je de smaken van de bonbons. Er kan uit verschillende noten, vruchten, kruiden en likeuren worden gekozen dus de keuze is ongelimiteerd.

Loopt het water je al in de mond wanneer je de woorden karamel, chocolade en room hoort of ken je iemand die daar helemaal gek op is? Dan is deze workshop zeker een succes.

Deze unieke belevenis bevat:
– Koffie en thee met lekkers uit eigen patisserie
– Drankje tijdens de workshop
– Recepturen
– Alle benodigdheden om bonbons te maken
– Eigen gemaakte bonbons om mee naar huis te nemen

Let op:
Deze belevenis is het hele jaar te boeken op de daarvoor geplande zaterdagen en soms zondagen. Vooraf reserveren.

Duur: 2,5 – 3 uur
Aantal personen: 1
Waar: Reeuwijk
Bonbon workshop