Sport cursussen

Facebook
Workshop valkenier

Ervaar de intense emotie van het valkenier zijn!U leert de loer draaien; een kunstprooi aan een lijn waarop de valken worden getraind. De valk duikt op grote snelheid naar beneden om de kunstprooi te pakken en net voor zijn snavel trekt de valkenier de loer weg.

Dit arrangement omvat:
– Welkom met koffie, uitleg valkerij, programma, veiligheid mens en dier, rondleiding over de Roofvogel Boerderij;
– Praktijk workshop: loer draaien, valkeniersknoop maken;
– Wandel workshop: deelnemers krijgen een roofvogel op de hand;
– Pauze: afkoelen met frisdrank & water of opwarmen met koffie en chocomelk;
– Zelf vliegen workshop: deelnemers gaan zelf met roofvogels vliegen en vervolgens de roofvogels zelf voeren;
– Roofvogeldemonstratie met de grote roofvogels en valk vliegen op de loer;
– Einde, vraag & antwoord.4 á 5 valkeniers en een 20-tal roofvogels staan voor u klaar.U ervaart het valkerij ambacht zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen.U leert de loer draaien, een kunstprooi aan een lijn waarop de valken worden getraind. De valk duikt op grote snelheid naar beneden om de kunstprooi te pakken en net voor zijn snavel trekt de valkenier de loer weg.

Hoe leg ik de valkeniers knoop? Omdat valkeniers op een hand de vogel dragen moeten zij met de andere een knoop kunnen maken om de vogel vast te leggen aan het valkenblok.

Uiteindelijk komt u oog in oog met de roofvogels en gaat u er zelf mee vliegen.

U ervaart de intense emotie van het valkenier zijn!

Deze workshop wordt in de volgende plaatsen aangeboden:
Berkel & Rodenrijs (Zuid-Holland), Legemeer (Friesland), Heumen (Gelderland) en in Larum, Lennik & Ramillies (België).

Goed om te weten:
– De minimum leeftijd voor deelname aan dit arrangement is 12 jaar. Kinderen onder de 12 jaar mogen uitsluitend
deelnemen aan dit arrangement onder begeleiding van een betalende volwassene;
– Tegen betaling is het mogelijk om toeschouwers mee te nemen.
Workshop valkenier

VCA cursus en VCA examen

VCA cursus
VCAdirect.nl is de grootste online VCA cursus aanbieder van Nederland. VCA staat voor: Veiligheid Checklist Aannemers. Dit is het belangrijkste certificaat voor veilig werken in Nederland. Iedereen die werkzaam is in situaties met een verhoogd risico op lichamelijk letsel dient VCA gecertificeerd te zijn.

VCAdirect.nl onderscheidt zich op de markt door VCA certificering mogelijk te maken via e-learning. Hierdoor is de training bijna de helft goedkoper en doorloopt men de theorie 60% sneller dan met klassikale cursussen. Daarnaast ligt het slagingspercentage bij VCAdirect.nl rond de 98% ten opzichte van het landelijk gemiddelde van 78%.

VCAdirect.nl heeft verschillende VCA cursussen in verschillende talen beschikbaar. VCAdirect is de enige VCA aanbieder die betaalmethoden als iDeal en PayPal mogelijk maakt. Reeds duizenden klanten kozen VCAdirect om hun VCA certificaat te halen, waaronder zeer grote gerenommeerde organisaties.
Ski of snowboard les.
Ken je iemand die van actie ter land, ter zee of in de lucht houdt of vind je het zelf leuk? Dan vind je in ons brede assortiment zeker een passende actieve belevenis!

Skiën of SnowboardenPaardrijden les

Paardrijles.
Ken je iemand die van dieren houdt of hou je er zelf erg van? Dan vind je in ons brede assortiment zeker een passende belevenis!

Paardrijles

Tijdens deze belevenis leer je alle kneepjes van het paardrijden. Of je nu beginnend, half-gevorderd of gevorderd bent, je wordt bij een passende les ingedeeld. Galoppeer jij straks als een volleerde ruiter door de rijbak?

Deze unieke belevenis bevat:
– Uitleg voor aanvang van de les
– 1 uur paardrijles

Let op:
Deze belevenis wordt van maandag tot en met zaterdag aangeboden. Denk er aan om kleding mee te nemen wat geschikt is om mee paard te rijden.

Duur: 1 uur
Aantal personen: 1
Waar: Renesse
Paardrijden lesProefduik

Geef een spectaculaire proefduik belevenis cadeau!

Ken je iemand die houdt van actie in het water of vind je dit zelf helemaal geweldig? Dan vind je in ons brede assortiment zeker een passende water belevenis!

Proefduiken

Tijdens deze spectaculaire belevenis leer je duiken. Het programma begint met een korte, theoretische uitleg over wat duiken is en inhoudt. Daarna ga je het zwembad in waar je vertrouwd raakt met het ademen onder water. In de zomer geven wij het proefduiken ook in het Oostvoornse meer.

Je gaat voor het eerst met een tank op je rug onder water en ervaart wat duiken nu eigenlijk is. Je hoeft zelf alleen je zwemkleding en een handdoek mee te nemen, wij zorgen voor de rest. Wanneer de proefduik goed bevallen is kun je verder gaan met de open water cursus om je open water brevet te halen met de Padi Open Water cursus.

– ca. 3,5 uur durend programma.

Let op:
– Je moet minimaal 15 jaar en in het bezit van een zwemdiploma zijn om deel te nemen aan de cursus.
– Je moet gezond en fit for diving zijn. Voor aanvang van de cursus dien je een medische verklaring in te vullen.

Duur: ca. 3,5 uur
Aantal personen: 1
Waar: Rotterdam
ProefduikOpen water cursus duiken

Geef een spectaculaire open water cursus!

Ken je iemand die houdt van actie in het water of vind je dit zelf helemaal geweldig? Dan vind je in ons brede assortiment zeker een passende water belevenis!

Tijdens deze spectaculaire belevenis leer je duiken en hoe je de duiken goed voorbereidt en uitvoert. Maar ook hoe je met problemen moet omgaan. Je gaat voor het eerst onder water ademhalen en leert wat je moet weten om je duik brevet te halen. Tijdens de cursus maak je vijf duiken in het zwembad en vier duiken in het buitenwater onder toezicht van je PADI Instructor.

PADI Open Water cursus

Tijdens de theorie lessen leer je de basisprincipes van het duiken. In het zwembad maak je kennis met het duiken en oefen je de duikvaardigheden. En bij het duiken in het buitenwater herhaal je wat je de duikvaardigheden die je in het zwembad hebt geleerd en verken je de onderwaterwereld.

Deze unieke belevenis bevat:
– 5 lesavonden met theorie en zwembadlessen (op dinsdag en vrijdag van 19:00 – ca. 22:30uur);
– 2 duikdagen met 2 duiken per dag in het Oostvoornse meer (van 09:00 – ca. 17:00 uur).

Let op:
– Je moet minimaal 15 jaar en in het bezit van een zwemdiploma zijn om deel te nemen aan de cursus.
– Je moet gezond en fit for diving zijn. Voor aanvang van de cursus dien je een medische verklaring in te vullen.

Personaliseer de belevenisbon met eigen foto, logo of tekst. Maak indruk met een uniek en persoonlijk gebaar!

Duur: 5 avonden en 2 dagen
Aantal personen: 1
Waar: Rotterdam
Open water cursus duiken


Zeilles, leren zeilen
Zeilles voor 2 personen.
Wat is een mooiere plek om te leren zeilen dan op het sneekermeer, het watersporthart van Friesland. Heerlijk varen over het water met alleen behulp van de wind, als dat geen puur genieten van de natuur is… Maar makkelijk is het niet en daarom hebben jullie beschikking tot jullie persoonlijke ervaren instructeur. Je begint met een kopje koffie op de kant en binnen een half uur hijzen jullie al zelf de zeilen. Hij laat jullie niet alleen en zal ervoor zorgen dat jullie na deze 4 uur verslaafd zullen zijn aan het zeilen. Vanuit de Houkesloot vaar je grenzeloos door Fryslân Boppe en geniet je van de prachtige rustgevende omgeving. Wil je liever met z’n drieën of vieren? Dat kan! Elke 3e en 4e persoon extra kost maar 25 euro extra. Dit kan ter plekke betaald worden in overleg met de organisator.
Waar: Sneek (Friesland)
Wanneer: April t/m oktober (maandag t/m vrijdag)
Na reservering ontvang je de contactgegevens per mail en kun je met de organisator een datum af spreken.
Duur: 4 uur
Aantal personen: 2
Bijzonderheden: Elke 3e en 4e persoon kost maar 25 euro extra. Spreek dit af met de organisator bij het reserveren van een datum en betaal dit ter plekke bij.
Inclusief: Een kopje koffie en zwemvesten.
Niet vergeten: Passende kleding.
Zeilles, leren zeilen
Facebook